Home Gastenboek

Jaaroverzicht 2010:



Demonstratie in Amsterdam (onze allereerste!) uit protest tegen het proces tegen Geert Wilders. Na zijn film Fitna werd door verschillende moslimgroeperingen aangifte gedaan wegens belediging en haatzaaien, en het vergelijken van de Koran met Mein Kampf. Het Openbaar Ministerie oordeelde dat er geen aanleiding was voor een proces, omdat het ging om vrijheid van meningsuiting. De rechtbank van Amsterdam dwong het OM echter toch een rechtzaak te beginnen. Op de eerste dag van het proces, op 20 januari, werd gedemonstreerd tegen deze aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Het was bitterkoud, we moesten om 5 uur op, maar we stonden er! Toevallig kwamen we in het persvak terecht, met perfect uitzicht op alle spandoeken, en stonden naast Gerri Eickhof terwijl die twee keer per uur een life reportage voor het NOS journaal insprak.


Brrrrr, wat was het koud: de foto is helaas niet zo scherp door het bibberen. 's Middags zagen op TV dat Geert's advocaat de rechtbank dwong de complete dagvaarding voor te lezen, inclusief alle haatdragende teksten die moslims uitspraken in fragmenten van Fitna. Vervolgens eiste Geert dat de rechtzaak niet alleen over de film zou oordelen, maar aan waarheidsvinding zou doen over de vergelijking tussen de Koran en Mein Kampf. Dat betekent dus dat de rechters allebei de boeken van kaft tot kaft moeten lezen en vergelijken. Dat zal ze leren!
Ook voerde hij 18 getuigen aan, maar helaas mogen er daar maar 3 van opgeroepen worden. Dat zijn wel heel goede getuigen, zoals Hans Jansen en Wafa Sultan. De rechtzaak zal nog maanden voorslepen, maar toch geeft het een naar gevoel dat in Nederland de vrijheid van meningsuiting opgeofferd dreigt te worden aan de lange tenen van reli-fanaten.



De visie van Pat Condell op de rechtzaak (in het Engels): "Crooked judges of Amsterdam".


Sonja wordt vrijwilliger voor de PVV: poster plakken in Zwijndrecht, 3500 folders rondbrengen in Dordrecht......

We gaan zelfs naar een partijbijeenkomst in Den Haag, waar de voltallige fractie aanwezig is, en de baas zelf heel relaxed een speech houdt en zijn fractiegenoten voorstelt en interviewed. Na de pauze gaat Geert met de microfoon de zaal in om de bezoekers uit te nodigen vragen te stellen. We scheuren na afloop gauw naar huis, want Geert zit dan inmiddels voor de camera bij dat "verschrikkelijke programma" NOVA en laat de interviewers verbaal alle hoeken van het cafe zien. Leuke avond!


29 september: het proces tegen Geert staat op het punt te beginnen. Overdag onderhandelt hij over het regeerakkoord met VVD en CDA, terwijl hij 's avonds nog door moet werken aan zijn verdediging in dit belachelijke proces. Gelukkig heeft hij goede helpers om zich heen, zoals Martin Bosma, campagneleider, schrijver van veel van Geert's speeches, en nu ook auteur van het boek "de schijn-elite van de valsemunters". Sonja ontdekt op internet dat we ons kunnen aanmelden voor de boekpresentatie, en dus reizen we af naar Den Haag, waar in de oude zaal van de tweede kamer de eerste exemplaren worden uitgereikt.

Hans Jansen, arabist van beroep en een van de getuigen-deskundigen in het proces tegen Geert, houdt een een mooie speech op de boekpresentatie. Klik hier om de hele tekst te lezen.


We gaan een dagje valkenieren in Limburg. We hebben heel wat foto's van deze dag op een aparte foto pagina staan.


Al in december dachten we een ratje gezien te hebben in de tuin, nu liep er eentje op z'n gemak over het dakterras. Hij nam alle tijd, dus we konden een foto maken voordat 'ie in de tuin van de buurvrouw verdween. In die tuin ligt al 15 jaar allerlei vuilnis en bouwmateriaal onder dekkleden, en is dus een eerste klas hotel voor ratten. Nu maar hopen dat de milieudienst er wat aan kan doen. Het liefst zouden we een bestelbus bij haar voor zien rijden met een enorme plastic rat op het dak!!
Maar nee, dat gebeurt niet. Wel wordt na een maand of 4 de tuin een ietsiepietsie opgeruimd, en overlijdt haar buurman waarna familie ook dat nogal vervuilde huis komt leegruimen. Pas na 6 maanden wordt er niet meer van het lokvoer gegeten.


Vakantie in Schotland: zie de aparte foto pagina.


Nog wat geinigs: we gaan een avond met uilen vliegen, als een soort vervolg op de valkeniersdag in Limburg.


Ma had zich voorgenomen onder geen voorwaarde zo'n beest op de hand te nemen....... nou ja, vooruit, een kleintje dan: een kerkuiltje


Hmmm, dat smaakt naar meer. Veel meer: een joekel van een Oehoe: bijna een kilo vogel met giga-klauwen. Gaaf hoor!


Nou, dan durft Henk ook wel: geef maar hier die Oehoe.


Sonja met Melk Oehoe.


Om half tien gaan we in het pikkedonker het veld in om de uilen te vliegen. De deelnemers worden in twee goepjes uit elkaar gezet, en wij kunnen in het strooilicht nog net de andere groep te zien. De uilen hebben LED-lampjes aan hun poten, zodat de valkenier ze ook nog kan terugvinden als ze de weg kwijtraken.


Sonja vangt hier een Bengaalse Oehoe, en Hielko geeft snel de kip door.


Sonja trakteert op een verjaardag in stijl: diner en overnachting op de SS Rotterdam


We maken de audio tour en krijgen van de vele vrijwilligers leuke en sappige verhalen te horen. Wat een prachtig schip is dit toch, en iedereen loopt nog te stralen van trots. Het schip is tenslotte dit jaar voor het eerst opengesteld na de renovatie.


De machinekamer was nog gesloten ivm asbest, maar de brug was open.


Superdeluxe kamer, heel ruim, een echte walk-in closet.....


.... en een kingsize bed. Helaas hebben we er extra veel van kunnen genieten, want het Lido restaurant op het dek boven ons kon alleen via de stalen buitengang van het promenadedek bereikt worden, en de hele nacht stampten er mensen rond, of karretjes om het restaurant te bevoorraden. De volgende keer kiezen we toch een andere hut.


Sneeuwpret: Mr. brown was compleet ingesneeuwd: alleen de spiegels staken nog uit. De weg naar de stad liep bij een stoplicht iets omhoog de dijk op, en alle auto's voor ons hadden de grootste moeite om boven te komen, maar dankzij de vierwiel aandrijving kwamen wij moeiteloos weg!


Dachten we dat we vorig jaar veel sneeuw hadden: dit jaar deed er nog een flinke schep bovenop. De poes heeft een jas van sneeuw.


Op de dakterras lag zeker 30cm in de hoeken.


Om het dak niet te zwaar te maken schept Henk het ergste eraf.


De buurvrouw waarmee wij sinds het funderingsherstel mee overhoop liggen, heeft weer iets nieuws bedacht: een rookgas afvoer voor haar nieuwe CV ketel blaast de gassen zo ons huis binnen. Nooit gehoord van voorschriften zeker? Dat wordt weer heibel......