Home Gastenboek

Valkeniers workshop Birds@work:



We gaan een dagje valkenieren in Limburg, georganiseerd door Birds@Work. De ochtend wordt gevuld door Rob van Dipten met een stortvloed aan informatie en weetjes, en na een heerlijke lunch gaan we buiten met de vogels aan het werk. Sonja neemt haar eerste bosuil ter hand.


Ze kijken elkaar diep in de ogen en zijn op slag verliefd, ondanks het leeftijdschil, want Woody is slechts 1 jaar oud!


Woody heeft zelfs veertjes op haar oogleden, al is haar hele verenpak een beetje verhabbezakt. Het begint namelijk stevig te regenen en bosuilen zijn niet erg watervast.


De vogels moeten op flinke afstand van elkaar blijven, anders vliegen ze elkaar aan. Daarom staan de diverse deelnemers netjes op een rijtje. Op de achtergrond het kasteeltje van Baexem waar we overnachtten. Leuke B&B met fantastische tuin!


Ook Henk wordt voorzien van een vogel. Hij heet Trio, maar wordt ook wel Berlusconi genoemd omdat 'ie uit Italie komt en doorlopend een ontzettend grote bek opzet.


Trio is ook wel toepasselijk, want het is een kruising tussen een gewone buizerd, een roodstaartbuizerd en woestijnbuizerd (Harris Hawk).


We gaan vliegen: als eerste met Harrie de Harris Hawk.








Na een paar vluchten vind Harrie het wel best, en zoekt een comfortabel plekje om de boel te overzien.


Diana draait haar giervalk Tosca een loer.




Na afloop krijgt Tosca een lekker kuikentje als beloning. Die moet vliegensvlug gegeven worden, anders eet de valk je vingers er bij op. Letterlijk!